Jeg kan ikke lide lever.
Men det giver en utrolig lækker sovs, så sommetider bliver det lavet alligevel, en anden positiv ting er at det ofte kan findes på tilbud, og ikke mister smag af at have været i fryseren.
Først skrælles kartofler og de sættes over og koge med salt.
Så laves sovsen, her er til cirka 2 personer, men lav gerne flere portioner da det smager godt.
- 30 g. margerine
- 20 g. mel
- 1 boullion terning i 2 dl. vand
- kulør
- mælk
Smelt margerinen i en gryde, rør melet i, hæld boullionvandet i og rør til det er ensartet, suppler med mælk indtil sovsen har den ønskede tykkelse og hæld så kulør i.
Nu steger vi leveren, krydr med salt og peber og giv dem 3 minutter på hver side, når de er færdige puttes de i sovsen.
Til sidst laver vi bløde løg, skær løg i tynde skiver og steg dem i det overskydende fedtstof fra leveren indtil de er gennemsigtige og bløde, og put dem så i sovsen.
Server gerne med franske kartofler